Republica Moldova

Moldova este un stat localizat în sud-estul Europei, care se învecinează cu România la vest și cu Ucraina la nord, est și sud.

Desi Moldova se declara in mare majoritate crestina (ortodoxie), oamenii se confrunta cu multe situatii in care au nevoie de Dumnezeul viu si personal:

 • situatie economica precara
 • migratia in vest la lucru si despartirea familiilor
 • copii abandonati
 • trafic de fiinte umane
 • alcoolism

Orasul Cahul, locatie in care va veni echipa ProMisiune 2016, este situat in sudul tarii la 5 km de frontiera cu Romania. Este cel mai mare oras din sudul tarii cu 2 universitati. Simbolul orasului este floarea nufarului alb. Orasul gazduieste annual cateva festivaluri nationale si locale de dans, muzica si arta. Aceasta inseamna ca oportunitatile de-a intalni tineri sunt multe.

Frumusețea Moldovei:

 • Moldovenii sunt ospitalieri și știu să te facă să te simți bine la ei acasa! Ca și popor, sunt foarte generoși. Și acesta e darul lui Dumnezeu pentru această națiune, dar și pentru alte națiuni care vin în Moldova.
 • Moldovenii au daruri artistice extraordinare de la Dumnezeu. Ei sunt poeți, scriitori și actori buni! Știu să-și exprime sufletul și inima în cel mai plastic mod posibil.
 • Moldovenii au știut să-și păstreze credința în Isus în timpul persecuției! Datorită a mii de creștini din întreaga lume, care s-au rugat pentru creștinii persecutați din Moldova, aceștia au reușit să lupte ca să-și păstreze credința în Isus. Biserica de azi e zidită pe credincioșia lor!

Moldova și problemele ei:

 • Alcoolismul – deși mulți tind să creadă ca cea mai mare problemă a Moldovei e traficul de ființe umane, totuși problema nr. 1 e dependența de alcool. Ceea ce face ca familiile, cu un tată alcoolic sau o mamă alcoolică, să fie foarte vulnerabile.
 • Familii vulnerabile – plecările peste hotarele țării și alcoolismul aduc familiile moldovenilor în prag de divorț și fac din copiii lor victime ale traficului de ființe umane.
 • Trafic de ființe umane – vulnerabilitatea familiei și sărăcia materială aruncă mii de tineri și tinere în rețelele traficului de ființe umane.

TPM Medias a trimis echipe de misiune in Republica Moldova din 2000, iar in 2011 am plantat prima baza TPM.

“Tineri Pentru Misiune Cahul “ este în faza de pionerat!!!

Ca și Centru de Misiune suntem localizați în Sudul Moldovei, în orașul Cahul. Viziunea noastră este “Să-L facem pe Isus cunoscut generatiei noastre.” Astfel scopul nostru e sa spunem Evanghelia atat la tinerii moldoveni, cat și la cei din alte națiuni pentru ca ei să schimbe societatea. Suntem chemați să motivăm tânăra generație la misiune atât în națiunea noastră, cât și în alte națiuni.

Posibile lucrari in care ne vom implica in PromIsiune!

– Proiectul “N-au casa, dar au suflet!” pentru oamenii străzii, copiii strazii,
– lucrari in Centrul pentru mame singure,
– “Tabăra TA!” – tabere de zi pt copii,
– gazduim echipe international etc.
– Ajutam la plantarea bisericii in satul Larga impreuna cu biserica Emanuel.
– Mars de rugaciune in oras.
– Intalniri de tineri.
– Intalniri cu grupul de adolescent.
Cost: ~ 200 EURO

11099621_10204188435170746_1976588443_n II.... II. II IV IX Moldavian flag prayer SIU mai 049 teams VII