Select Page

Cine suntem?

Ce este TPM?
Organizatia Tineri Pentru Misiune (TPM) a fost fondată in 1960 de către Loren Cunningham. Acesta a primit o viziune de la Dumnezeu, in care mii de tineri mergeau pe toate continentele pămantului predicand Evanghelia. Oameni din medii, varste, culturi si confesiuni diferite participă la numărul mare de activităti evanghelistice ale TPM. In fiecare an peste 30 000 de oameni sunt implicati in TPM ca studenti sau voluntari si aproape 250,000 de tineri participă la călătorii misionare de termen scurt. TPM a trimis echipe misionare mobile in fiecare tară a lumii, si peste 12 000 de oameni lucrează ca si membri permanenti in 650 de centre din peste 140 de tări.
TPM foloseste trei metode de actiune in ducerea Evangheliei in toată lumea:
1) Evanghelizare: Transmiterea mesajului lui Dumnezeu
TPM se implică in lucrarea de evanghelizare in orase, campusuri universitare, evenimente sportive internationale (ex. Olimpiade) si foloseste diferite modalităti de a transmite mesajul: teatru, muzică, evanghelizare personală, etc.
2) Educatie: Pregătirea lucrătorilor pentru a sluji
“Universitatea Natiunilor”, universitatea organizatiei TPM, cuprinde toate cursurile noastre de pregătire, care pot fi urmate pe orice continent. Sunt oferite peste 200 de cursuri in sapte facultăti diferite pentru studii superioare cu posibilitatea de a obtine o diplomă de specializare. Scoala de Interpretare Biblică (SIB) oferă pregătire in domeniul studiului biblic.
3) Lucrări de caritate: A arăta dragostea lui Dumnezeu prin ajutor practic
Cea mai proeminentă lucrare de caritate a TPM se realizează prin vaporul-spital care navighează in jurul lumii furnizand bunuri si ajutor medical tărilor sărace. De asemenea, lucrările noastre de caritate mai includ si distribuire de alimente si imbrăcăminte, servicii de constructie si administratie, slujire in taberele de refugiati, programe de instruire nutritională si agricolă, etc.

Declaratia de scop

Tineri Pentru Misiune este o miscare internatională a crestinilor din mai multe denominatiuni, dedicati să-L prezinte pe Isus Cristos acestei generatii, să mobilizeze pe cat mai multi posibil pentru a ajuta la această lucrare. Să ucenicizeze si să pregătească credinciosii pentru a-si face partea lor in implinirea Marii Trimiteri. Ca si crestini ai impărătiei lui Dumnezeu suntem chemati să-L iubim, să ne inchinăm si să-L ascultăm pe Domnul nostru, să iubim si să slujim trupul Lui, Biserica, si să prezentăm intreaga Evanghelie tuturor oamenilor din intreaga lume.
Noi, cei de la Tineri Pentru Misiune, credem că Biblia este Cuvantul inspirat si autoritatea supremă a lui Dumnezeu. Arătand că Isus Cristos este fiul lui Dumnezeu, că omul este creat după chipul si asemănarea lui Dumnezeu si că El ne-a creat să avem viată vesnică prin Isus Cristos. Noi credem că desi toti oamenii au păcătuit si nu L-au glorificat pe Dumnezeu, El a făcut posibilă salvarea noastră prin moartea pe cruce si invierea Domnului Isus, că pocăinta, credinta, dragostea si ascultarea sunt răspunsurile noastre la harul arătat nouă de Dumnezeu, că Dumnezeu doreste ca toti oamenii să fie mantuiti si să ajungă să cunoască adevărul si că puterea Duhului Sfant este manifestată in noi si prin noi pentru a implini ultima poruncă a Domnului Isus Cristos: “…Mergeti in toată lumnea si propovăduiti evanghelia la orice făptură.” (Marcu 16:15).

Tineri Pentru Misiune Mediaș se implică în mai multe proiecte:

  • lucrări cu copiii: pe sate, în școlile din Mediaș, proiecte de alfabetizare cu copii rromi
  • evanghelizare: locală, internațională și plantare de biserică într-un orășel la 20 km de Mediaș
  • lucrări cu tinerii: în biserici, cu necreștini, conferințe și seminarii pentru a încuraja tinerii la misiune
  • educație prin școli acreditate de Universitatea Națiunilor: Școala Internațională de Ucenicie, Școala de Interpretare a Bibliei, și Școala de Perspectivă Creștină asupra Lumii
  • lucrarea de ajutorare prin care oferim un ajutor material și practic, familiilor nevoiașe