Select Page

Valori

Tineri Pentru Misiune crede într-un Dumnezeu triunic și ca Biblia este autoritatea suprema a lui Dumnezeu inspirata de catre Duhul Sfant care ea sta la baza vietii si a lucrarii noastre. Pentru a trai invatatura din Cuvant si pentru a-L face pe Dumnezeu cunoscut, credem ca este foarte important ca din viata noastra sa nu lipseasca: Inchinarea: sa-L laudam si sa ne inchinam doar lui Dumnezeu. Sfintenia: sa traim o viata neprihanita care sa reflecte natura si caracterul lui Dumnezeu. Evanghelizarea: sa prezentam Evanghelia Domnului Isus Hristos celor care nu-L cunosc. Rugaciunea: sa ne rugam si sa mijlocim pentru altii si sa ne impotrivim celui rau. Partasia: sa fim parte dintr-o biserica locala unde sa crestem si sa avem partasie cu alti credinciosi. Valorile fundamentale ale organizatiei Tineri Pentru Misiune reflecta ceea ce credem noi si calauzirea pe care am primit-o de la Dumnezeu de la inceputul acestei miscari in 1960. Aceste valori au fost si vor fi o calauza despre modul in care traim, modul in care luam decizii si despre cine suntem. Unele valori sunt comune cu ceilalti crestini, iar altele sunt specifice organizatiei si reprezinta ADN-ul nostru:

1. CUNOASTEREA LUI DUMNEZEU Organizatia Tineri Pentru Misiune este interesata in primul rand in cunoasterea lui Dumnezeu, a naturii Lui, a caracterului si cailor Lui. Vrem sa reflectam caracterul Sau in fiecare aspect al vietii si al lucrarii noastre. Dorinta de a-L impartasi pe Dumnezeu cu altii izvoraste din bucuria partasiei noastre cu El si din continua cunoastere a cine este El.

2. SA-L FACI CUNOSCUT PE DUMNEZEU Organizatia Tineri Pentru Misiune este chemata sa-L faca pe Dumnezeu cunoscut oriunde in lume si in fiecare domeniu al societatii prin evanghelizare, formare si activitati umanitare. Credem intr-o mantuire a sufletelor care are ca efect transformarea societatilor, implinind astfel porunca Domnului Isus de a face ucenici din toate natiunile.

3. ASCULTAREA VOCII LUI DUMNEZEU Organizatia Tineri Pentru Misiune vrea sa creeze impreuna cu Dumnezeu, ascultand vocea Lui, rugandu-ne dupa calauzirea Lui si pazind poruncile Lui. Dorim ca fiecare persoana din TPM sa traiasca in dependenta de auzirea vocii lui Dumnezeu in luarea deciziilor la nivel personal si la nivel de echipa.

4. INCHINAREA SI MIJLOCIREA Organizatia Tineri Pentru Misiune include inchinarea catre Dumnezeu si mijlocirea in viata de zi cu zi. Stim ca Satan intentioneaza sa distruga lucrarea lui Dumnezeu si ne rugam ca puterea lui Dumnezeu si a Duhului Sfant sa distruga planurile celui rau cu privire la oameni si natiuni.

5. VIZIUNEA Organizatia Tineri Pentru Misiune este o miscare vizionara, care face lucruri noi in moduri noi. Suntem intotdeauna gata sa fim radicali pentru a aduce o schimbare in fiecare generatie, in fiecare grup etnic si in fiecare sfera a societatii. Credem ca integritatea in Duhul, conducerea spirituala si relatiile concentrate pe Cuvantul lui Dumnezeu permit implinirea chemarii apostolice a misiunii.

6. VALORIZAREA TINERILOR Organizatia Tineri Pentru Misiune este o platforma de lansare pentru tineri. Credem ca Dumnezeu i-a inzestrat si i-a chemat sa fie un varf de lance pentru viziune si lucrare. Ne angajam sa le acordam valoare si incredere, sa-i pregatim, sa-i sprijinim, sa le oferim libertate si sa-i binecuvantam. Ei nu sunt doar biserica de maine, ci sunt biserica de astazi. Ne angajam sa-i urmam cand sunt in pozitii de conducere, in acord cu voia lui Dumnezeu.

7. DESCENTRALIZAREA Organizatia Tineri Pentru Misiune are o structura extinsa, cu centre unite prin relatii, viziune, scop si valori. Credem ca structurile trebuie sa serveasca oamenii si scopurile lui Dumnezeu. Fiecare centru are privilegiul si responsabilitatea de a fi raspunzator in fata unor lideri locali si la nivel international in fata Echipei Internationale de Conducere.

8. CARACTERUL INTERNATIONAL SI INTERDENOMINATIONAL Organizatia Tineri Pentru Misiune este internationala si interdenominationala in scopul si constitutia sa, atat la nivel local, cat si global. Noi credem ca diversitatea etnica, lingvistica si teologica, impreuna cu aspectele rascumparate ale unei culturi, sunt factori pozitivi, care contribuie la binele si dezvoltarea misiunii.

9. PERSPECTIVA CRESTINA BIBLICA ASUPRA LUMII Organizatia Tineri Pentru Misiune cauta sa aiba o perspectiva crestina biblica asupra lumii. Noi credem ca Biblia face o diferenta clara intre bine si rau, dar dimensiunile practice ale vietii nu sunt mai putin spirituale decat cele din lucrarea misionara. Tot ceea ce este facut in ascultare de Dumnezeu este spiritual. Vrem sa-L onoram pe Dumnezeu prin tot ceea ce facem, echipand si mobilizand oameni ai Lui care sa transforme apoi fiecare domeniu al societatii.

10. MUNCA IN ECHIPA Organizatia Tineri Pentru Misiune pune un accent special pe munca in echipa atat in diferitele lucrari, cat si in conducere. Astfel complementaritatea darurilor, chemarilor, perspectivelor, lucrarilor, precum si diverse generatii lucrand impreuna in unitate la toate nivelurile misiunii noastre asigura intelepciune, protectie si echilibru. Cautarea voii lui Dumnezeu impreuna si luarea deciziilor in echipa creeaza un cadru pentru a da socoteala, ajuta la dezvoltarea relatiilor, a motivatiei, a responsabilitatii si face ca viziunea sa apartina tuturor.

11. CONDUCEREA PRIN SLUJIRE Organizatia Tineri Pentru Misiune crede in conducerea prin slujire ca mod de viata, nu in conducerea ierarhica. Un lider slujitor este cel care onoreaza darurile si chemarea celor aflati in grija sa si care le protejeaza drepturile. La fel cum Isus a slujit ucenicilor Sai si noi accentuam importanta ca liderul sa slujeasca celor pe care ii conduce.

12. INTAI TRAIRE SI NUMAI APOI PREDARE Organizatia Tineri Pentru Misiune si-a luat angajamentul sa nu invete pe altii principii si valori pe care nu le traieste. Noi credem ca experientele personale dau autoritate cuvintelor si invataturilor noastre. Aceste experiente, adaugate caracterului duhovnicesc si chemarii lui Dumnezeu, sunt baza ucenicirii natiunilor.

13. IMPORTANTA RELATIILOR Organizatia Tineri Pentru Misiune pretuieste relatiile de prietenie. Dorim sa minimalizam nevoia de structuri si reguli traind si slujind in sfintenie, sprijin reciproc, transparenta, smerenie si comunicare deschisa.

14. VALOAREA INDIVIDULUI Organizatia Tineri Pentru Misiune vrea sa acorde valoare fiecarui individ. Credem ca toti suntem creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si avem un rol si o chemare specifica, indiferent de nationalitate, varsta sau functie. Credem in oportunitati egale si in dreptate pentru fiecare. Dorim sa onoram persoanele inzestrate de Dumnezeu cu daruri de conducere si slujire.

15. VALOAREA FAMILIEI Organizatia Tineri Pentru Misiune recunoaste importanta tuturor membrilor familiei, nu doar a tatalui sau a mamei, in implinirea chemarii la misiune. Credem ca este nevoie de familii sanatoase si puternice, in care fiecare membru impartaseste chemarea la misiune si contribuie prin propriile sale daruri, intr-un mod unic si complementar, la implinirea acestei chemari.

16. SUPORT FINANCIAR IN BAZA RELATIILOR Organizatia Tineri Pentru Misiune este chemata sa practice o viata de dependenta de Dumnezeu si de oamenii Lui pentru suport financiar atat personal, cat si pentru lucrare. Credem ca suportul bazat pe relatii implica responsabilitate, comunicare si rugaciune reciproca. In acest fel cel care sustine financiar devine partener in lucrare. Dupa cum Dumnezeu si oamenii au fost si sunt generosi cu noi, si noi vrem sa fim generosi la randul nostru. Lucratorii din TPM daruiesc timpul si darurile lor lui Dumnezeu, fara asteptarea de a fi rasplatiti.

17. OSPITALITATEA Organizatia Tineri Pentru Misiune promoveaza ospitalitatea ca expresie a caracterului lui Dumnezeu si a valorii oamenilor. Credem ca este important sa ne deschidem inimile, casele si centrele de misiune pentru a ne sluji si onora unii pe altii, pe oaspetii nostri, ca si pe cei saraci sau aflati in nevoie. Facem acest lucru nu ca un protocol social, ci ca expresie a generozitatii

18. COMUNICAREA CU INTEGRITATE TPM afirmă că tot ceea ce există este pentru că Dumnezeu a comunicat, a rostit. Prin urmare, TPM este angajat la o comunicare adevarata, exacta, în timp util și relevanta. Noi credem că o bună comunicare este esențială pentru relatii puternice, familii și comunități sănătoase, precum și pentru o lucrare eficientă.